Fem Vincken

Profielfoto Fem Vincken

Als junior projectleider ben ik betrokken bij de projecten op het gebied van beleid en kennisproducten. Ik hou mij het liefst bezig met maatschappelijke veranderingen voor natuurbescherming. Specifiek betekent dit het in kaart brengen van biodiversiteit schadelijke subsidies en specialiseer ik mij in hoe je steden op systeemniveau kan vergroenen. Zo ben ik onder meer werkzaam bij Commit 2 Green (C2G), Basis Kwaliteit Natuur (BKN) en Ecosystem Harmful Subsidies (EHS).

Keywords

Natuurinclusief, nature-based solutions, ecosysteemdiensten, systeemniveau, beleid en biodiversiteit

Fem Vincken

Jr. Projectleider
NL Biodiversity & Society


LinkedIn Mail
 

Actuele
onderwerpen

Momenteel werk ik aan de volgende projecten:

  • Commit 2 Green 

    Om af te stappen van een project-voor-project NBS-interventiebenadering en over te gaan op de ontwikkeling van vergroenings en natuurpositieve strategieën. Deze zullen (1) schaal overschrijdend en participatief zijn en (2) worden geïmplementeerd via acht EU steden die een tastbare impact op de grond creëren voor de lokale gemeenschappen en het bredere ecosysteem. 

  • Ecosystem Harmful Subsidies

    We brengen hier in kaart welke overheidsuitgaven schadelijk zijn voor biodiversiteit via workshops met experts. Vervolgens is het internationaal afgesproken doel van de Global Biodiversity Framework om in 2050 geen biodiversiteit schadelijke overheidsuitgaves te financieren.

  • KennisNatuurlijk! Een Natuurinclusieve Samenleving

    Wat is een natuurinclusieve samenleving? We gebruiken steeds vaker de term "natuurinclusief" om projecten aan te duiden die positief zijn voor de natuur. Maar wanneer is een project dan positief voor de natuur, en hoe ziet een samenleving eruit als we volledig natuurinclusief zijn? Dit zijn vragen die ik onderzoek voor het Collectief Natuurinclusief programma

  • Basiskwaliteit Natuur

    Basiskwaliteit Natuur geeft aan welke omstandigheden (condities) in een gebied minimaal nodig zijn. Door te sturen op condities en niet op soorten geeft het grondeigenaren en beheerders een beter beeld hoe zij natuurlijke processen en ecosysteemdiensten op gang kunnen krijgen. Basiskwaliteit Natuur levert niet alleen een gezonde leefomgeving voor algemene soorten, maar ook voor ons als mens. Wanneer de basiskwaliteit van een gebied op orde is, kan een gebied namelijk ecosysteemdiensten leveren, zoals waterberging en -buffering, drinkwatervoorziening, recreatie, koolstofvastlegging en waterveiligheid.

 

Natuurrijke wijk in Oost Nederland

Kennis Natuurlijk! Groene kennis bruikbaar gemaakt

In Kennis Natuurlijk! beantwoorden jonge onderzoekers kennisvragen over natuurinclusief of klimaatbestendig leven, wonen en werken voor opdrachtgevers uit de maatschappij. Dit varieert van waterschappen, provincies, woningbouw tot commerciële bedrijven…
Lees meer