Naturalis voor PABO-studenten

Groepje in zaal leven

‘Heeft mijn voorwerp ribbels of stippen, is het glad?’ Het programma start met het onderzoeken van een schelp of fossiel.Tijdens de interactieve presentatie maken studenten kennis met onze educatieve missie, uitgangspunten en het aanbod van programma’s voor in het museum én in de klas. Studenten ervaren zelf hoe de uitgangspunten verwonderend, echt, relevant, onderzoekend, activerend en wetenschapswijs verwerkt zijn in het programma voor groep 5 en 6 ‘Op onderzoek!’. Geïnspireerd kunnen de studenten morgen meteen aan de slag met natuureducatie.

Reserveer direct

Ben je geïnteresseerd in dit zaalprogramma? Reserveer dan gemakkelijk je bezoek online en vul het aanvraagformulier in.

Naar het formulier

Alles wat je moet weten
op een rij

  • Doelgroep: Studenten PABO
  • Duur: 1,5 uur
  • Aantal studenten: 15-110 
  • Ruimtes: ontvangstruimte, zaal Leven, Dinotijd en De ijstijd
  • Vanuit school: 1 begeleider
  • Vanuit Naturalis: 1 begeleider voor de presentatie, eventueel ondersteund met een vrijwilliger, drie begeleiders bij de vraagkasten
  • Hoofddoel: Studenten maken op een (inter)actieve manier kennis met de educatieve missie en uitgangspunten en het educatieve aanbod van Naturalis voor basisscholen.
  • Kernwoorden: verwonderend, echt, relevant, onderzoekend, activerend, wetenschapswijs, natuur, fossielen, inspiratie, verbinden leeromgevingen

Download hier de docentenhandleiding

Verloop van het programma
in het museum

Het programma bestaat uit twee onderdelen. De hieronder gehanteerde tijdsplanning is een indicatie.

0-30 minuten: ontvangstruimte
Middels een interactieve presentatie maken studenten kennis met de educatieve missie, onze uitgangspunten en het educatieve aanbod van Naturalis. Het aanbod in het museum wordt doorgenomen en ook de producten om in de klas, thuis of in de natuur te gebruiken. Studenten kunnen later in hun klas aan de slag met onderzoekende natuuractiviteiten van Naturalis.

30-90 minuten: zaal Leven, Dinotijd en De ijstijd en eventueel ook een bezoek aan de andere museumzalen
Studenten doen zelf het zaalprogramma ‘Op onderzoek!’ om te ervaren hoe de educatieve uitgangspunten in een programma zijn verwerkt. In tweetallen oefenen ze hun onderzoeksvaardigheden en kiezen vervolgens een onderzoeksvraag of bedenken er zelf een. Bij de vraagkasten in de zalen halen ze voorwerpen op die hen helpen het antwoord op deelvragen te vinden en ze kunnen daar ook terecht met hun vragen over Naturalis en het educatieve aanbod.

Boekingsinfo
bereid je bezoek voor

Informatie over praktische zaken als parkeren, kluisjes en huisregels.

Boekingsinfo

Jongeren in het museum