Vrijwilligers gezocht Triceratops on tour

Uitleg bij Triceratops

Ben jij een echte dinofan? Dan is dit je kans om een zomer lang te werken onder één van de meest iconische dino's: Triceratops horridus! De kudde van Naturalis is los en de vijf dino's zijn van juni tot en met augustus afzonderlijk van elkaar te zien in de bibliotheken van Delft, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht en Tilburg. De bibliotheken en musea in die steden bieden een dino-programma aan voor jong en oud, waarin leesplezier en verbeelding centraal staan. De bibliotheken verwachten veel bezoekers en hebben dinofans nodig die helpen om het bezoek in goede banen leiden. Jouw inzet is van onschatbare waarde! 

Word vriend van de kudde

Triceratops on tour

Triceratops komt naar je toe deze zomer! Samen met bibliotheken en lokale natuurmusea maken we dat mogelijk. In vijf steden in Nederland is één van de kudde gratis te zien. 

Lees meer

Wat we van jou
verwachten

Jouw taak bij Triceratops

Onder het toeziend oog van Triceratops zul je bezoekersvragen beantwoorden, ondersteunen bij activiteiten en helpen bij de doorstroom van het publiek. 

Word vriend van de kudde

Interactie met publiek
External video URL
Interactie met het publiek

Wat we jou
bieden

Dit maak je nooit meer mee!

  • de unieke kans om een zomer lang oog in oog te staan met een dino in de bieb
  • een online college met informatie over Triceratops door expert prof. dr. Anne Schulp
  • begeleiding en instructiebijeenkomsten
  • twee vouchers voor Naturalis
  • een speciaal Vriend van de kudde-shirt

Word vriend van de kudde

Triceratops in een bieb

Vriend van
de kudde

In vier van de vijf steden zoeken we nog vrijwilligers! Je vindt meer specifieke informatie, de vacaturetekst en de sollicitatieprocedure op hun websites. Veel succes en plezier!

Tilburg
Haarlem
Delft
Leeuwarden

Unieke
vondst

In 2013 stuitte een team experts van Naturalis op een unieke vondst in Wyoming (VS). Op één plek lagen honderden versteende botten en botfragmenten van de wereldberoemde dinosoort Triceratops horridus. Het bleken vijf individuen; een kudde! 

Triceratops: de kudde van Naturalis 

De kudde van Naturalis staat dit jaar heel wat te wachten. In de zomer van 2024 zijn ze los van elkaar te zien in Maastricht, Tilburg, Delft, Haarlem en Leeuwarden. Daarna, vanaf 17 oktober 2024, presenteren we de kudde voor het eerst samen in ons museum. 

Lees meer

Illustratie van de kudde van Naturalis door Bart Bus