Projectmedewerker Sampling ARISE

.

Het sampling team van ARISE is op zoek naar een Projectmedewerker. Heb je kennis van laboratoriumprocessen, kennis van de biologische systematiek en taxonomie en kan je secuur werken, lees dan verder!

MBO
Fulltime (36 uur per week)
Bepaalde tijd
€ 2.616 - € 3.167

Over Naturalis

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 14 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 500.000 bezoekers. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

In het project ARISE (Authoritative and Rapid Identification System for Essential biodiversity informatie) bouwt Naturalis samen met het Westerdijk Instituut en de Universiteiten van Amsterdam en Twente aan een infrastructuur die alle (meercellige) Nederlandse soorten snel kan herkennen. Elke soort, op elke manier en alle data met elkaar verbonden. Het doel van ARISE is om te innoveren en diensten te bouwen om een snelle identificatie van soorten mogelijk te maken op basis van verschillende bronnen zoals specimens, DNA, geluidsopnamen, fotografische beelden en radarinformatie. De te bouwen diensten zullen soortenherkenning en biodiversiteit-monitoring toegankelijk maken voor onderzoekers, industrie, beleidsmakers en burgers. Het direct beschikbaar hebben van dergelijke kennis zal de toekomst van biodiversiteit en onze planeet bepalen. Op onze website vind je meer informatie over ARISE.

Om de soortherkenning op basis van DNA mogelijk te maken bouwt ARISE aan de Nationale DNA referentiebibliotheek, waarin de DNA barcodes van alle meercellige soorten (flora en fauna) van Nederland toegankelijk gemaakt worden. 
Voor dit project zijn wij op zoek naar een Projectmedewerker Sampling ARISE (36 uur per week).

Dit
ga je doen

Als Projectmedewerker Sampling ben je verantwoordelijk voor het verwerken van samples die door onderzoekers of soortexperts worden aangeleverd. Samples kunnen zowel in het veld verzameld worden als vanuit de bestaande collecties worden verkregen. Je controleert de binnengekomen samples, registreert ze in de betreffende systemen en zorgt dat ze volgens richtlijnen op de foto staan. Tevens neem je volgens protocollen monsters af ter voorbereiding van het labproces en vul je de registratiegegevens aan met de labresultaten als de samples zijn geanalyseerd. Vervolgens zorg je ervoor dat de voucher specimens in de collectie kunnen worden opgenomen.

Met de Collectiebeheerder Arise stem je af welk werk gedaan moet worden. Het werk dat je uitvoert moet zeer secuur gebeuren, daarom werk je volgens gedetailleerde en gestandaardiseerde protocollen en procedure

Profiel
en functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste projectmedewerker met onderstaande kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van en ervaring met laboratoriumprocessen.
  • Je hebt kennis van de biologische systematiek en taxonomie, tenminste tot op orde niveau. 
  • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met digitale collectieregistratiesystemen.
  • Je kunt je goed redden in de Engelse taal (zowel in woord als geschrift).
  • Je werkt zelfstandig.
  • Je kunt zeer nauwkeurig en secuur werken.
     

De afdeling

De afdeling Collectiebureau bestrijkt een breed pallet aan collectie-activiteiten. We organiseren het werk vanaf de binnenkomst van collectie tot en met het beschikbaar stellen aan onze gebruikers. We werken in zes teams en veelal projectmatig.

Ons aanbod

Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 2.616,- en € 3.167,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 5 Museum cao). De arbeidsovereenkomst is voor 36 uur en voor de periode van 12 maanden. Een verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Informatie
en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Lotte van Leengoed (Teamlead Sampling ARISE, lotte.vanleengoed@naturalis.nl) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191). 
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Projectmedewerker Sampling ARISE bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 18 augustus 2024 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.


Naturalis onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.